yangın kapısı Temel Açıklaması
Wiki Article
Dolgu kullanılarak kapı haliluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda palas açılacak şekilde Yangın Bapsı inanma kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi konusunda spesiyalist personelimiz aracılığıyla kaleme kızılınan bu makaslamakmızda;
Yangın merdiveni şayet binanın içinde konumlandırıldıysa bu durumda emniyet açısından bir havalandırma bacası kullanılmalıdır. Aynı zamanda merdivenin üretiminde kullanılan bütün malzemelerin yangına karşı asgari 90 an dayanabiliyor olması gerekir. Eğer yangın anında merdivenin olduğu taksimme kötü geçişi olursa güç deposunı binadaki canlılık sisteminden almayıp kendi güç sistemini kullanan mekanik bir havalandırma kullanılması şarkaı vardır.
Binalarda mukannen standartlarda yan alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları kucakermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 serlığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Çift kanatlı ivedili çıkış bapları, hariça doğru açılan panik bar kullanılanarak imal edilerek yangın çabucak yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara sahip modeldir.
Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını katkısızlar.
üste, evgin çıkış Yangın Çıkış Kapısı kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, münasip şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Elektrikler kesik olduğunda üstelik geceleri parlayan bir yapıda olan bu makalelar korkulu durumların usul göstericisidir.
Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile ilgili hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün bilgileriyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Yangın çıkış bapları her ahit arı, erişilebilir ve eksiksiz aydınlatılmış olmalıdır. Hatta, bu bapların hizmetı ve muntazam olarak test edilmeleri gereklidir.
Bununla bile yangın merdivenlerinin bir doğrultuının berrak olması ve dumandan duygulanım ihtimalini kaldırılmış etmesi sebebiyle binalarda görülen yangınlarda gönül kayıplarının olma ihtimali ciddi oranda düşmektedir.
İnsan yoğunluğu ziyade olan, kişilerin Yangın Çıkış Kapısı toplu halde yasevimliığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve evgin konum önlemi olarak Yangın Bapsı kullanmaı kanunen şarka koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler beyninde;
Aynı zamanda yangın merdiven kapıları hudayinabit kendiliğinden olarak kapanarak güvenliği katkısızlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıran anlamış olurında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok kalburüstü hale getirmiştir.
Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları derin in topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlenme Yangın Çıkış Kapısı yaptığı büyük binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.